sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Sivistysvaltio Suomi 2010

Sivistysvaltio Suomi ei vuonna 2010 kykene takaamaan tuotantoeläimille inhimillisiä olosuhteita. Sivistysvaltio Suomi haluaa tuottaa turkiksia, mutta ei kykene suojelemaan uhanalaista saimaannorppaa. Sivistysvaltio Suomi tulee tulevaisuudessakin tuottamaan sähkönsä enimmäkseen uusiutumattomilla luonnonvaroilla. Sivistysvaltio Suomessa on helppo tehdä päätöksiä, koska vastuuta ei tarvitse kantaa.

Sivistysvaltio Suomessa jotkut hölmöläiset jaksavat kinastella vielä valtaoikeuksista. Eihän meitä ole enään aikoihin hallinnut Presidentti,  hallitus, eduskunta, eikä edes EU vaan Markkinat!

Markkinat määrää miten meidän on tuotettava sähkömme, miten meidän pitää säästää terveydenhoitokuluista, kouluruokailusta, lähes kaikista mahdollisista julkisista menoista. Markkinat ei ole kuullut ikinä sanoja empatia tai inhimillisyys tai ainakaan tiedä, mitä ihmettä ne tarkoittavat.

Markkinat ratkaisee, kuinka käy Kreikan kansalle.

Markkinat ratkaisee, kuinka käy maapallolle.

Markkinat kehoittaa meitä kuluttamaan. Ostakaa! Shopatkaa! Tuhlatkaa! Lisää! Enemmän!

Markkinat päättää myös, että ei ole oikeutta hypätä pois oravanpyörästä, sillä sehän olisi todella ajattelematonta ja itsekästä. Se aiheuttaa työttömyyttä ja lamaa, kauhistuttavan maailmanlopun. Ei, sitä ei Markkinat hyväksy, eikä meidän pidä Markkinoita suututtaman.

Ei kommentteja: