keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Luonto lähemmäksi nuoria

Yxskärin kuvausretkeläiset.

Internet virtuaaliseksi luontoretkikohteeksi-hanke on pitkään Luontotupa.net yhteisön taustalla tehnyt töitä aloittaakseen nuorten tuvan. Tarkoituksena on innostaa nuoria luontokuvaamiseen niin perinteisesti kuvien, kuin videoiden muodossa. Niitä voidaan esittää nuorten tuvassa, vaihtaa kommentteja ja ideoita. Yhdistää luontokuvaus ja internet tiiviimmin yhteen ja löytää yhdessä hauska harrastus, sekä perehtyä lähiluontoon.


Esko Brunila esittelee nuorten tupaa.
Korppoon koululla.

Projektissa on tällä hetkellä mukana Korppoon ja Taalintehtaan koulujen 7-luokkalaiset. Kouluilla on käyty perehdyttämässä nuoria niin lähiluontoon, kuvaamiseen kuin opastettu käytännön toteuttamisessa ja julkaisussa nuorten tuvassa. Oma roolini on antaa pikakurssi valokuvauksen perusasioihin.

Katja Bonnevier kertoo Saaristomeren biosfäärialueesta.



Dahlsbrukin koululla.

22. toukokuuta järjestettiin myös luokkien yhteinen päiväretki Yxskärin saarelle, Saaristomerellä. Aamusta oli lähtö Kasnäsin satamasta muilla, korppoolaiset tulivat suoraan Korppoosta veneellä. Alle tunnin venematka oli Kasnäsistä länsi-lounaaseen sijaitsevalle, Saaristomeren kansallispuistoon kuuluvalle saarelle.



Välipalan ja saaren luontoon perehdyttämisen jälkeen olikin aika käydä itse toimeen. Puolet nuorista lähti tutustumaan Yxskärin luontopolkuun ja muut aloittivat omatoimisen tutkimisen ja kuvaamiseen. Koululaiset oli jaettu myös pienempiin ryhmiin, joilla jokaisella oli oma aihepiiri.



Retkilounaan jälkeen vaihdettiin vuoroja ja kuvattavaa haettiin myös kahlaten pinnan alapuolelta. Pieni puska rakkolevää tuntui kuhisevan elämää tarkemmassa tutkailussa.



Loistavan sään suosiessa oli aika palata mantereelle. Matkalla mukana olleet toimittajat tekivät vielä viimeiset haastattelut ja kaikki vaikuttivat hyvin tyytyväisiltä hieman erilaiseen päiväänsä. Uusi sukupolvi luontokuvaajia on tulossa samalla kun tuntemus luontoon kasvoi teorian lisäksi käytännössä.




Mukana yhteistyössä Luontotupa.netin lisäksi Metsähallitus ja Suomen luontovideokuvaajat.

Ei kommentteja: