maanantai 20. lokakuuta 2008

Vuoden luontokuva ja hieman fotofinlandiaakin

Joopa, taas se on valittu. Ja niinkuin aina, niin kohun saattelemana.
Mies sateenvarjonsa kera kaupungin kadulla on aika vaikeaa mieltää luontokuvaksi. Eikä edes vetinen ja lämmin talvi siitä luontokuvaa tee. Ilmastonmuutos on sääilmiö, aika kaukaa haettua on liittää tuo luontoon.
Kuva sinänsä on oikein hieno!
Oikeastaan hyvä, että VLK selkeästi koittaa uudistua. Ei perinteisissä luontokuvissakaan mitään vikaa ole, mutta selkeästi muista palkituista kuvista huomaa, että taiteellisuutta on alettu arvostamaan enemmän. Samaa oli nähtävissä jo edellisenä vuonna.
Mitä kansa sitten haluaa? Yleisön suosikki korpimetsoista on tuota "vanhaa kunnon" luontokuvaa, valitettavasti vain melko tylsä sellainen, vaikka harvinaisesta linnusta kyse onkin.
Nykyään, kun näkee yllin kyllin toinen toistaan hienompia lintukuvia, niin kuvana ei jaksa oikein säväyttää...

Fotofinlandia ehdokkaat on myös julkaistu.
Ainakin palkinnoltaan Suomen valokuvauksen ykköspokaalin tavoittelijoita löytyy laidasta laitaan. Tarkoitan siis kuvien aiheita, en kuvaajien taitoja.
En haluaisi kuulua tuohon tuomaristoon. En ymmärrä, millä hiton perusteella nuo kuvat voi laittaa paremmuusjärjestykseen.
No enpä voi muuta, kuin toivottaa onnea!
Asko Kallosen kuulumisesta tuomaristoon voi olla montaa mieltä. Varmasti pätevä mies Idols-tuomarina, mutta perustelut valokuvan arvioitsijana on mielestäni hieman kaukaa haettua...
http://www.finnfoto.fi/fotofinlandia2008/tuomaristo.html

Ei kommentteja: